Raadslid Jordy van Leeuwen: Stemadvies, niet alleen voor Kapelle

Stemadvies voor 16 maart: Stem lokaal!Natuurlijk, als raadslid voor een lokale partij is dit ook wel het advies dat je verwacht. Maar ook in alle andere gemeenten is dit een verstandig stemadvies, en wel om het volgende; Wethouders en raadsleden van landelijke partijen hebben altijd een dubbele loyaliteit, naar hun eigen lokale achterban maar ook naar de landelijke partij. Dit houdt dus in dat zij bij keuzes over de gemeente die zij vertegenwoordigen ook rekening moeten houden met hun afdelingen van andere gemeenten en de provincie. Zodra er bijvoorbeeld wordt gesproken over woningbouw, zal een VVD wethouder van Kapelle dus rekening houden met de wensen van zijn partijgenoten in bijvoorbeeld Goes en Middelburg. Als lokale partij kun je vrij hiervan standpunten innemen die enkel en alleen goed zijn voor de gemeente waarin je raadslid (of wethouder) bent.
Daarnaast zal een landelijke partij nooit een tegenmacht organiseren tegen hun landelijke bewindspersonen, ook niet als die landelijke partijen in de oppositie zitten. De landelijke partijen willen geen tegenmacht als ze zelf aan het bewind staan, dus gaan dat ook niet organiseren als ze er zelf niet aan staan.
Inwoners betalen zich inmiddels via de gemeente scheel aan zorgkosten die ‘gedecentraliseerd’ zijn (kosten afschuiven op gemeenten zodat de landelijke overheid daar geen omkijken meer naar heeft). Als er op gemeentelijk niveau meer (of alleen) lokale partijen waren geweest, was dit er nooit doorgekomen. De gemeenten hadden dan meer voor hun eigen inwoners opgekomen. De landelijke partijen slikken die meloenen wel door, want ze krijgen er tenslotte op landelijk niveau e.e.a voor terug.
Als laatste; landelijk is er al genoeg macht bij de grote partijen. De belangen van de VVD, CDA, D66, PVDA, enz worden wel genoeg vertegenwoordigd. Jouw belangen, van jouw straat en vereniging, die kunnen wel wat vertegenwoordiging gebruiken door mensen die je op straat tegenkomt en zich niet willen verschuilen achter beleid van de landelijke partij!
Kortom; kom op voor de lokale belangen van jouw dorp, straat, stad, vereniging, jezelf en stem op een lokale partij!

Deel:

Meer nieuws

En nu vooruit!

Zo, dat hebben we ook weer gehad. En nu vooruit.Eerst formeren. VVD onder leiding van Jon Herselman zal als grootste partij de formatie leiden, maandag

Vandaag de gemeenteraadsverkiezingen!

Vandaag de officiële gemeenteraadsverkiezingen! Gaat u stemmen, overweeg dan zeker onze lijsttrekker Peter A. Ganseman!Peter zet zich in voor de ondernemers in onze gemeente, en